Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sluttet med p-sprøyte og lurer på når det er vanlig å få eggløsning og mensen tilbake?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har tatt 2 p sprøyter og nå har den siste godt ut. Det var planlagt da jeg blir dårlig av p sprøyten. Å har lagt på meg 15 kg. Nå etter den har gått ut lurer jeg på når jeg eventuelt ville få menstrasjon igjen. Jeg har tegn til eggløsning, har stikkende smerter på venstre siden under navlen og opp. Å "utflod" som ser ut som eggehvite, men alle testene jeg tar blir negativ. De har 2 svake streker, hvor lang tid vil det eventuelt ta å få 2 kraftige streker og være sikker på at kroppen min fungerer normalt igjen. Ønsker meg jo barn en dag i nærmeste fremtid. Jeg og forloveden min, spesielt meg begynner å bli frustrert. (Ps, er egentlig 22). Uansett håper noen kan gi meg et klokt svar og om de smertene jeg opplever faktisk kan være eggløsning. Fordi det er ikke menstrasjon. Har også vært rosa skinn i "utfloden". Igjen takk for svar på forhånd. Vet ikke av andre steder å spørre, så håper dere vil hjelpe meg. Mvh: Jente 22.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis jeg forstår deg rett har du sluttet med p-sprøye og har i ettertid tatt graviditetstest som er negativ, men det er to svake streker på graviditetstesten? Hvis så er tilfelle kan du være gravid. Det skal kun være en strek på graviditetstesten for at den skal være negativ. Hvis den er positiv er det to streker, selv om den ene er svak.

Jeg anbefaler deg å ta en ny graviditetstest for å utelukke graviditet. 

Blødningsfraværet etter å ha sluttet med p-sprøyte kan vare i flere måneder, og det kan ta lang tid, opptil 1½ år, før du får eggløsning og menstruasjon er tilbake.

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon