Hopp til hovedinnholdet

Blør man alltid første gang man har sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg oppvokst i Norge men jeg følger en helt annen kultur. Og jeg må være jomfru til jeg gifter meg. Men i denne alderen så tenker jeg det er vanlig å være kåt, utforske og alt det der. Så jeg har liksom fingret og stukket en finger eller to opp kjeden. Men aldri har jeg hatt sex. Også har jeg hørt at man blør første gang man har sex, jeg tviler på at jeg kommer til å blø. Tror dere gutten kommer til å forstå det? Liksom blir sexen annerledes enn første gang? Jeg har jo ikke hatt sex. Blør man alltid? eller blør man mye eller litt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er så bra at du tar kontakt når du har spørsmål som dette.
 
Det er helt normalt å utforske seg selv og sin seksualitet, uansett hvilken kultur man lever i. Det å bli kjent med sin egen kropp og onanere er en naturlig del av det å ha en kropp. Du er fremdeles jomfru selv om du har stukket fingre opp i skjeden.
 
Mange tror at jenter alltid blør første gang de har sex men dette er ikke sant. Det er helt vanlig å ikke blø. Jenter er født med en naturlig åpning i skjeden, det er ingen som har en jomfruhinne som er stengt og som blør når den blir åpnet første gang. Hvis jenter hadde en tett jomfruhinne ville de ikke kunne få ut mensblodet. Det er helt vanlig at jenter er forskjellige og reagerer forskjellig første gang de har sex. Noen blør, mange blør ikke. Noen synes det gjør vondt første gang de har sex, andre merker ikke noe vondt.
 
Har du flere spørsmål eller tanker om dette med sex og kultur vil jeg forslå at du snakker med helsesøster eller tar kontakt med helsestasjon for ungdom.
 
Lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex