Hopp til hovedinnholdet

Jeg blør fortsatt etter at jeg hadde sex for første gang for 3 dager siden. Er dette normalt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg hadde sex for første gang på fredag. Gutten jeg hadde det med var veldig uforsiktig og vi brukte heller ikke kondom. Etter han kom inni meg, sto jeg opp og masse blod rant nedover beina mine. Det kom til og med på veggen. Jeg går på p-piller(Jeg fikk fortsatt en slags brun utflod, så kanskje jeg reagerte på dem og kanskje det hadde noe med dette å gjøre), men jeg hadde glemt å ta pilla på fredag. Han kjøpte angrepille til meg siden han bare måtte komme inni meg. I dag er det mandag og jeg blør fortsatt. Det føles veldig ut som om jeg har mensen. Er dette normalt? Hilsen bekymra jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke uvanlig at man kan blø såpass etter å ha hat sex for første gang. Det kan oppstå smårifter i skjedekransen (se artikkel under) som kan føre til  blødning. Det kan også være andre grunner til at det blør, som at en ikke er opphisset nok og dermed ikke fuktig nok i skjeden. Det kan også skyldes at en er nervøs eller strammer musklene i bekkenet. Blødningen vil i slike tilfeller stammer fra slimhinnene i skjeden - ikke fra skjedekransen.

Det brune som kommer nå i etterkant er også blod. Det er altså gammelt blod som har blitt liggende og kommer ut litt etter litt. Slik utflod er helt vanlig i etterkant av blødning og har i seg selv ingenting med reaksjon på p-pillene å gjøre. Det er heller ikke uvanlig at man kan blø om man glemmer en p-pille. Vil tro blødningen gir seg ganske snart om du har fortsatt på p-pillene som du skulle

Nå er det jo en liten fare for å kunne bli gravid siden du glemte p-pillen din fredagen! Godt at du tok nødprevensjon. Det reduserer faren for graviditet betydelig. 

Siden dere hadde sex uten kondom kan det være greit å tenke på muligheten for å ha blitt smittet med kjønnsykdom. Du kan vurdere å teste deg ut fra  om han hadde hat ubeskyttet sex før dette.

Anbefaler å lese artiklene under svaret også!

Hilsen jordmor, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er spilleproblemer et resultat av svakhet og uansvarlighet?