Hopp til hovedinnholdet

Når man går på p-piller, kan man være gravid selv om man har fått mensen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei! er det mulig at jeg kan ha blitt gravid? jeg går på p-piller (yasmin) og har gjort det i fire år.sist måned glemte jeg to å ta to piller, en i den første uka, og en i den siste uka. jeg tok en graviditetstest dagen før jeg fikk mensen, den var negativ. jeg fikk altså mensen, men det var ikke sånn som det pleier. Uka før jeg fikk mensen og denne siste uka (som jeg har hatt mensen) har jeg hatt en metallsmak i munnen og brystene mine har vært veldig ømme (noe som ikke er normalt for meg). Når man går på p-piller, kan man være gravid selv om man har fått mensen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Man KAN få en menslignende blødning selv om man er gravid. Når blødningen er annerledes enn vanlig og du også har veldig ømme bryster, er det riktig av deg å tenke på graviditet, selv om det jo også kan hende at det ikke er årsaken. Den gravidtetstesten du tok, kan jo ha vært tatt litt tidlig, så jeg vil anbefale deg å ta en ny når det har gått tre uker etter siste glemte pille. -Ta det av morgenurin. Noen ganger kan det at man har glemt p-piller i seg selv gjøre at det blir litt annerledes blødning.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hva dekker helsetrygdkortet?