Hopp til hovedinnholdet

Hva er meningen med livet? Å trekke pusten, Hjertet banker? Er jeg syk? Kommer jeg til å dø? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hva er meningen med livet? Jeg er avhenging av å trekke pusten, er dette normalt? Hjertet banker? Er jeg syk? Kommer jeg til å dø? Hilsen redd gutt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Å lure på hva som er meningen med livet, er eksistensielle tanker som vi alle har mer eller mindre av i perioder og som det er vanlig å tenke på. Kanskje spesielt i ungdomstiden.

Det er ikke lett å gi noe svar på dette. Forskjellige mennesker, har forskjellige svar å dette. Noen mener kjærlighet er meningen med livet, andre mener det er det å lære, andre knytter det til religion.

Jeg kom over en side med mange siteter om dette spørsmålet, og vil gjengi noen her:

  • Meningen med livet er å være levende.
  • Å leve er å eksperimentere, ikke å lure på meningen med det.
  • Bare kunstneren kan gjette livets mening.

Du skriver at du er avhengig av å trekke pusten. Det er helt normalt. Å puste er en refleks som går helt av seg selv. Når du puster tilfører du kroppen nødvendig oksygen.

Når du kjenner at hjertet ditt dunker, er det fordi det pumper oksygenet fra lungene rundt i kroppen slik at alle cellene får oksygenen de trenger.At du puster og at hjertet banker er altså tegn på at du er frisk og ikke syk.

Du spør om du skal dø. Alle skal dessverre dø en gang. Det kan for mange være vanskelig å tenke på. Du er 14 år, og mest sannsynlig vil du leve i mange år ennå :-) 

Jeg tenker at det er lurt av deg å snakke med noen voksen om dine tanker om livet og døden. Snakk med foreldrenee dine, helsesøster på skolen der du går eller ta kontakt med nærmeste helsestasjon for barn og unge. Når man går med vanskelige tanker, blir de ofte mye lettere å forholde seg til om man får snakket om det med en voksen man stoler på. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse