Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å kombinere medisiner med alkohol 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann , jeg har nettop begynt på retalin for å bedre konsentrasjonen grunnet ADHD. Jeg har også nettop tatt p stav , kan denne få mindre effekt og er det farlig å gå på begge samtidig? Jeg drikker også ofte alkohol i helgene , hvordan funker dette Ilag med Ritalin og p stav , vet det står i pakningsvedlegget på retalin at man ikke bør drikke alkohol men kjenner mange som gjør det og som det ikke har skjedd noe med . Håper å få litt info rundt dette :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

P-stav kan en kombinere med både alkohol, og Rivotril, uten at p-staven mister effekt. 

Men kombinasjonen Rivotril og alkohol er frarådet. Rivotril er en meget sterk medisin. Den påvirker nervesystemet, hjertet og kroppen generelt veldig sterkt. Alkohol vil kunne forsterke effekten som medisinen har på (spesielt) hjernen. I tillegg er det alltid litt uforutsigbart hvordan virkningen blir, når man kombinerer alkohol med slike medisiner. Rivotril kan på en måte virke både mye sterkere og svakere (og på uvanlig måte) i kombinasjon med alkohol.

Så dette er noe du bør avstå fra. Det er som sagt veldig forskjellig hvordan kombinasjonen virker, så hos noen (de du vet om), går det jo bra (så lenge). Men en kan altså ikke vite dette på forhånd (om det går bra hos en selv), og det kan være tilfeldig og variere hos én og samme person.

Du kan jo høre med legen din om dette. Når du har stått på Rivotril en stund, KAN det hende legen mener du kan drikke små mengder en sjelden gang. 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol