Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med kjæresten i slutten av januar. Brukte først kondom, men så kom den inni uten kondom i noen sekunder. Han kom ikke, men jeg er kjemperedd for å være gravid. Venter mensen rundt 10 februar, hva kan jeg gjøre i mellomtiden?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hadde sex med kjæresten, først med kondom. Men så kom den inni uten kondom, kun noen sekunder, å kun med penishodet. Jeg pleier få menstruasjonen min rundt den 10, å vi hadde det i slutten av januar. Han var ikke i nærheten med å komme, å hadde heller ikke komt før det. Jeg er kjempe redd for å være gravid siden det kommer til å ødelegge livet mitt. Hvor stor sjanse er det fri at jeg kan være gravid? Hva kan jeg gjøre nå imellom tiden? Hva skjer hvis jeg faktisk er det? Hjelp!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når man bruker kondom er det viktig å bruke den hele tiden. Du forteller at han var inni deg en kort stund uten, men hadde ikke utløsning. Det kan komme litt væske før utløsning som kan inneholde sædceller. Derfor er det er mulig å bli gravid av et samleie uten utløsning, men sjansen er ikke så stor. 

Det man bør gjøre etter et ubeskyttet samleie eller om det skjer uhell med kondomet er å bruke nødprevensjon. Angrepille får du kjøpt på apoteket og i enkelte dagligvarebutikker og bensinstasjoner. Det finnes to typer, Norlevo som må tas innen 3 døgn etter samleie og EllaOne som kan brukes innen 5 døgn etter samleiet. Hvis dere har regelmessige samleier og bruker kondom som beskyttelse kan det være lurt å kjøpe inn en angrepille og ha i beredskap dersom det skjer uhell med kondomet eller det ikke blir brukt. 

Nå kan du ikke gjøre noe annet enn å vente å se om mensen kommer. Men som sagt er det ikke så stor fare for at du er blitt gravid ut fra det du beskriver. Dersom du ikke får en normal mens til forventet tid bør du ta graviditetstest. Ta kontakt med helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din hvis du ønsker hjelp til å ta en test. Der får du også hjelp dersom du skulle være gravid eller råd med tanke på prevensjon hvis du ønsker det.  

 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Angrepille - på apoteket, butikken og bensinstasjoner

Jente oppgitt (colourbox.com)

Nødprevensjon kan kjøpes på apoteket, men kan også kjøpes i enkelte dagligvarebutikker og bensinstasjoner.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet