Hopp til hovedinnholdet

Basketball mot tommelen

Jente 16 år
 

Spørsmål

For to dager siden hadde jeg gym, å klarte på en eller annen måte å ta feil imot en basketball. Det gjekk utover tommelen min. Jeg kjente raskt at den ble verre utover dagen. Bare en time senere var den veldig hoven, å dagen etter var den også veldig blå. Den gjør vondt, jeg klarer å bevege den en viss grad, opp og ned, fram og tilbake, men klarer ikke vise "tommelopp" eller bøye tommelen inn mot handflaten. Det gjør veldig vondt å bære ting eller for eksempel åpne en kork på en flaske. Dette er veldig irriterende. Det er heldigvis tommelen på feil hand, men det er uansett veldig upraktisk. Jeg har ikke vore hos en lege eller noe, men jeg lurer altså på om jeg har brukket eller forstuet den? Dette er tredje dagen med hoven, blå tommel, og jeg håper virkelig det snart går over. Er det isåfall noe jeg kan gjøre for at den blir fortere reparert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan nok ikke utelukke noen form for skade, hverken forstuelse, brudd eller skader mot leddbånd, som er ganske vanlig ved slike mekanismer. Dersom dette ikke blir noe bedre i løpet av et par -tre dager, anbefaler jeg deg å snakke med lege for nærmere undersøkelse.

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse