Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg forholde meg til en nylig oppstått treningsrelatert leggsmerte?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. I går fikk jeg smerter i leggen under trening. Det oppstod mens jeg løp på tredemølle, og kjennes ut som jeg har blitt sparket ca midt på skinnleggen. Det gikk ikke over etter at jeg var ferdig å trene, og idag kjenner jeg det litt når jeg går, og spesielt hvis jeg øker tempo på gangen. Når jeg går i trappa kjenner jeg en slags støtsmerte mot punktet i leggen, det er altså ikke en slags jevn smerte, men mer støtvis jo mer den belastes virker det som. Når jeg har foten helt i ro kjenner jeg at noe ikke er som det skal være rundt det punktet, men samtidig gjør det ikke vondt å ha foten i ro. Det gjør heller ikke vondt når jeg stryker eller klemmer på leggen med hendene. Kan nevnes at jeg har vært ganske ivrig på trening i det siste, har drevet mye styrketrening, i kombinasjon med løping. Har ikke vært plaget med leggene før, hverken i form av beinhinnebetennelse eller noe annet. Bør jeg oppsøke lege, eller bare ta det med ro og avvente om det blir bedre av seg selv? Hilsen J20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Leggsmerter på forsiden av leggen kan være forårsaket av en muskelbrist - altså en overbelastning av leggmuskelen. Differensialdiagnostisk må man også tenke på et eventuelt kompartmentsyndrom eller en tretthetsfraktur. Et kompartmentsyndrom kan føre til at trykket bygger seg opp igjen under en treningsøkt og gi smerter neste gang du trener. Et tretthetsbrudd kan gi smerter for eksempel hvis du forsøker å hoppe ned fra et trappetrinn og lande på den aktuelle foten.
Nøyaktig hva det er som plager deg er selvsagt vanskelig å si uten å ha muligheten til å undersøke deg. Hvis du fremdeles nå etter uke har de samme smertene i leggen når du forsøker å trene/belaste, så bør du få det undersøkt.

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse