Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg legge på meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har noen spørsmål som jeg lurer på.. Jeg er veldig tynn og høy. I tillegg til dette så har jeg INGEN rumpe eller bryst. Dette gjør slik at jeg får dårlig selvtillit. (I tillegg når andre sier noe om det) 1. Tips til hva slags rumpe og lår treninger jeg kan gjøre som gjør disse større? 2.Hvordan kan jeg legge på meg mer? Tips til mat som gjør meg litt tykkere. 3.Jeg vil veldig bli mer flexible (kunne spagaten osv) men har hørt at det stopper brystene for å vokse? er det sant at om jeg gjør slik at jeg kan bøye ryggen kjempe mye osv at mine bryst ikke vokser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du skal legge på deg så må du nødvendigvis øke energiinntaket ditt - hver eneste dag, og til hvert eneste måltid. Du må sannsynligvis spise mer enn du har lyst til, og du må innarbeide vaner som gjør at du hele tiden har et høyere energiinntak enn energiforbruk. På Matportalen kan du lese mer om hvordan du skal spise.

Styrketrening vil i tillegg kunne gi deg økt muskelmasse, blant annet i setemusklene - slik at du får mer form på rumpa. Dette er et møysommelig og langvarig arbeid, så det er viktig at du liker å trene og liker å holde på med styrketrening. Knebøy, utfall og hofteløft, er gode eksempler på øvelser spesielt for setemuskulaturen.

Du får definitivt ikke mindre bryster av å tøye og være fleksibel. Der er det ingen sammenheng, så det er bare å tøye i vei. Skal du bli skikkelig myk, så må du ha nesten like lange økter med bevegelighetstrening som du har annen type trening. Det er med andre ord meget tidskrevende å bli veldig bevegelig. Arvelige egenskaper spiller også en stor rolle når det gjelder hvor langt en kommer med tøyning, men det er bare å sette i gang og se hvor langt du kommer. Hos Olympiatoppen finner du flere tips om tøyning.

 

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse