Hopp til hovedinnholdet

Trang forhud

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt litt med trangforhud så lenge jeg kan huske, men nå har det gått til et nytt nivå det siste halvåret. Før kunne jeg trekke forhuden så vidt bak penishode uten at det gjorde særlig vondt, men for noen måneder siden så merket jeg plutselig at forhuden ikke gikk lenger en bare halvparten av penishode og nå gjorde det vondt å prøve å trekke den ned. Den er fortsatt sånn idag og har ikke endret seg siden forhuden ble trangere. Men det er også andre "ting" som hender nå av og til. Noen ganger når penisen er erekt kan man tydelig se at toppen av forhuden er veldig tørr og hvit aktig, men etter litt vann eller fuktighetskrem blir den normal igjen, og hvis jeg prøver å trekke den bak penishode så kommer det noen rifter i forhuden utenfra så det blør litt. Kan dere kanskje vite årsaken til at forhuden plutselig bare ble trangere? Takk for svar på forhånd!

 

Svar
Hei gutt,
 
jeg vet ikke sikkert hvorfor forhuden nå føles trangere å trekkes tilbake. Det kan skyldes små arrdannelser i forbindelse med sårene.

Operasjon for trang forhud er en såkalt forhudplastikk hvor man ikke fjerner, men lager litt romsligere forhold. Noen ganger kan det være snakk om å fjerne hele forhuden. Operasjon hos voksne utføres som regel ved lokalanestesi.  Jeg vil anbefale deg å kontakte legen din som kan undersøke deg nøye og vurdere videre behandling. Det skal du ikke engste deg for. Legen er vant med slike problemstillinger og vil helt sikkert hjelpe deg.

Vennlig hilsen legen. 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse