Hopp til hovedinnholdet

Sliter med trang forhud, penishode er kanskje litt rød. Klarer ikke å dra ned forhuden på penishode.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, sliter med trang forhud, penishode er kanskje litt rød. Klarer ikke å dra ned forhuden på penishode. Svir/klør på penishode og det føles kanskje litt hovent når jeg tar på noen deler av det. Noe annet som jeg ikke vet er normalt eller ikke, forrige gang jeg oranerte så var sæden besh/lyse brun. Aldri skjedd før til meg. Noe annet et at det lukter vond, vanskeli å få vasket meg under forhuden Unskyld hvis det var mye spørre om.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.
Når forhuden din er så trang at du har problemer med å dra den tilbake, kan det bli problemer med å skylle og vaske penishodet godt nok. Da er man mer utsatt for infeksjoner på penishodet som for eksempel soppinfeksjon. 
Du forteller at du har svie og kløe på penishodet, og at det oppleves litt hovent. Det kan være tegn på sopp. Sopp gir ofte røde prikker eller felter på penishodet som som ligger flatt mot huden/slimhinnen. Noen ganger kan huden på penishodet bli tørr eller den kan bli fuktig og det kan sprekke og lage sår. Man kan også få hvitt belegg, bli hoven og det kan klø kraftig. Noen får kraftige symptomer, mens andre får svært lite symptomer.

Hvis du tror dette er soppinfeksjon så kan du først og fremst prøve å vente i 4 - 5 dager for å se om det bedrer seg av seg selv, noe det gjør i mange tilfeller. Hvis dette ikke hjelper, kan du kjøpe Canesten på apoteket og smøre deg 2 ganger om dagen i en uke. Blir det ikke bedre må du få lege til å sjekke deg. 
Enten fastlegen din eller lege på Helsestasjon for ungdom.

Det kan være vanskelig å vaske ordentlig når du ikke får trukket forhuden tilbake. Det kan gi vond lukt. Du kan prøve å bruke en lite sprøyte og for å skulle under forhuden så godt du kan, og se om det kan hjelpe noe.
Men for at forhuden din skal bli mindre trang er det nok nødvendig med behandling. 
Følg rådene i artikkelen nedenfor, og se om det kan hjelpe deg.

Sæden skal normalt være hvitaktig, gul, grå eller blank. Er den brun eller rødlig, så tyder det på at det er blod i sæden. Det kan skje av og til, uten at det betyr at det er noe galt. Men hvis det skjer flere ganger, bør du oppsøke legen din for en vurdering.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet