Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg blø lite hvis jeg stresser? Vil ikke miste mensen min.

Jente 20 år
 

Spørsmål

I det siste har det blitt veldig mye skole og jobb og det har ført til at jeg ikke har fått i meg så mye mat, men når jeg har mye å gjøre så tenker jeg ikke så mye på mat og blir heller ikke så sulten i løpet av dagen. Jeg spiser egentlig 2-3 timer etter jeg har stått opp, er på en måte ikke så sulten eller orker ikke å tenke på mat når jeg har stått opp og skal fort ut døra til skole. Men det blir stort sett frokost/ lunsj utpå dagen og middag litt sent på dagen så det blir noen timer i mellom måltider, og det går mye i frukt etter trening. Har gått ned -16kg på 1 år med mye trening (løping og litt styrke) spist 3 måltider, relativt store måltider pluss godis i helgene og når jeg vil ha det selvfølgelig i ukedagene. Men når jeg skulle ha mensen nå, så kom det nesten ikke så mye mens. Kan jeg blø lite hvis jeg stresser? Vil ikke miste mensen min, føler det er noe galt med kroppen min hvis jeg ikke får mensen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Ja, man kan blø lite eller ingenting hvis man stresser. Menstruasjonen kan også reduseres/bli borte hvis man trener veldig hardt og/eller spiser for lite mat. 
 
En vektnedgang på 16 kilo på ett år er mye. Du skriver ikke hvilken KMI du har. Jeg anbefaler at du snakker med fastlegen eller lege på helsestasjon for ungdom for å få en vurdering av helsetilstanden din. Vi håper dette er til hjelp for deg. 

Hilsen helsesøster og klinisk ernæringsfysiolog,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse