Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor er sjansen for død hvis en 15 år gammel jente på ca 165 cm og normalt vekt i forhold til høyden drikker ca en liter vodka på ca 2-3 timer?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hvor stor er sjansen for død hvis en 15 år gammel jente på ca 165 cm og normalt vekt i forhold til høyden drikker ca en liter vodka på ca 2-3 timer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Store doser alkohol, særlig dersom det inntas raskt, kan føre til dødelig overdose. Dersom en drikker mye og sterk alkohol er det ikke sikkert at man dør av selve alkoholforgiftningen, men det kan feks. hende at man kaster opp og blir kvalt av sitt eget oppkast. Det kan også skje alvorlige ulykker som kan ha dødelig utgang.

Det mest sannsynlig er at denne jenta vil bli veldig dårlig og kvalm og kaste opp og/eller sovne før hun har drukket all denne spriten.

Det har også veldig stor betydning om vedkommende har mye eller lite erfaring med alkohol. En person på 15 år har forhåpentligvis lite erfaring og tåler derfor mye mindre. Da skal det mindre mengder til før det blir farlig.

Det er derfor vanskelig å gi et konkret svar på ditt spørsmål. Det kommer veldig an på omstendighetene. La si personen du nevner er alene, eller at de andre som er der ikke passer godt på, kanskje hun går ut eller inn på do eller et annet rom; sånne ting kan gjøre at ingen er der til å passe på og en livsfarlig situasjon kan oppstå.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler