Hopp til hovedinnholdet

jeg er veldig red for at jeg er gravid

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei, jeg er veldig red for at jeg er gravid! meg og gutten min prøvde å ta penisen inn og ut noen ganger uten å ha på kondom, og etter det så har jeg vært trøt og ikke hat noe matlyst. jeg skulle fått mennsen i dag, men har ikke fått det. Hva burde jeg gjøre? skal jeg vente å se om jeg får mennsen, eller skal jeg fortelle det til mamma?
hva skal jeg gjøre jeg er veldig red. og jeg vil ikke være gravid nå, blir bare kvalm av å tenke på det. begynner å grine om nettene fordi jeg er så red.
Håper dere kan svare veldig fort på dette spørsmålet!
takk for svaret setter veldig stor pris på at dere gidder å svare :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Uff, jeg skjønner at du ikke har det så bra. Jeg tenker at muligheten for at du er gravid er veldig liten, særlig dersom kjæresten din ikke hadde utløsning inni deg. Ofte kan man se at mensen blir litt forsinket om man er veldig nervøs, så det er viktig at du prøver og slappe litt av. Jeg synes at du skal vente noen dager for å se om mensen din kommer, jeg tror nok at den gjør det.
Kanskje du skal snakke litt med moren din om ditt prevensjonsbehov. Det er lurt å bruke fast prevensjon f.eks p-piller når man har et aktivt seksual liv. På denne måten slipper du å bekymre deg for hvorvidt du er gravid eller ikke.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hvilken av disse grunnene er gyldig for å si deg opp?