Hopp til hovedinnholdet

Er jeg gravid??

Jente 16 år
 

Spørsmål

Er jeg gravid??! Nå nylig har jeg og typen hatt sex. Vi har gjort det et par ganger og vi har alltid brukt kondom. Han er veldig ivrig på å prøve nye ting, som å prøve å ha sex uten kondom og om det er deiligere. For et par dager siden hadde vi sex med kondom, og han kom. Etter det gjorde vi det en gang til bare uten (jeg var super redd, så den var bare inne også ute en gang). Jeg skulle hatt mensen nå... men den er ikke her

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i ung.no

Du forteller at du har hatt sex med typen din og at dere vanligvis bruker kondom. Det er veldig bra! Men dere har også "prøvd litt" uten kondom. Selv om gutten nettopp har hatt utløsning vil det alltid være mulighet for å "lekke sæd" ved nytt samleie. Du skriver at han "såvidt" var inne i deg, og faren for å bli gravid er liten, men likevel tilstede. I sånne tilfeller er det anbefalt å ta nødprevensjon så raskt som mulig etter samleiet.

Det er fornuftig at dere pleier å bruke kondom - det må dere fortsette med!  Hvis dere likevel ønsker å "eksprimentere" uten kondom må du beskytte deg ved å bruke annen prevensjon. Du kan få god veiledning på forskjellige prevensjonsmetoder hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Der vil du også kunne ta graviditetstest siden du skriver at du ikke har fått mensen. 

 

Jeg legger ved en artikkel om prevensjon som du kan lese.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt  - lykke til. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet