Hopp til hovedinnholdet

Fikk svie mens jeg tisset, grumsete og illeluktende urin og smerter helt nederst i magen

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Fikk svie mens jeg tisset, grumsete og illeluktende urin og smerter helt nederst i magen. Tenkte det var UVI (hatt det før). Nå har det gått to uker, og jeg er fortsatt ikke helt kvitt det. I det ene øyeblikket tror jeg det har gått over, men så verker det plutselig i magen igjen, og svir når jeg tisser. Det svir helt i urinrørsåpningen og noen cm innover. Svien lindres mens jeg tisser, og forverres mot slutten av tissingen, og henger også i en stund etter jeg har tisset. I stedet for konstante symptomer, så går det i bølger ila. dagen. Vil helst ikke til legen, for vil ikke ha antibiotika. Drikker mye vann med sitron, og tranebærjuice nå og da (dyrt). Hvor lenge pleier slikt å henge i før det går over. Er det noe annet jeg kan gjøre for å bli kvitt det? Føler meg jo ikke syk, egentlig, bare noen plager. Det er jo lite å gå til legen for.. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål.

Om du fortsatt har plagene, anbefaler jeg deg å ta kontakt med fastlegen, slik at du kan få ta en urinprøve, og evt få behandling.
Om det er urinveisinfeksjon, er det lurt å starte behandling.  Når det har vart så lenge, og andre tiltak ikke har effekt, er det nødvendig å stoppe infeksjonen, slik at den ikke sprer seg videre mot nyrene.

Dersom du har hatt ubeskyttet samleie med en ny partner, anbefales test for seksuelt overførbare infeksjoner. Det kan du få gratis hos fastlegen eller ved helsestasjon for ungdom.

God bedring !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse