Hopp til hovedinnholdet

Jeg har i ei god stund slete med veldig vond lukt nedentil

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i ei god stund slete med veldig vond lukt nedentil.. for et år sida satt jeg inn pstav å har blødd litt kvar dag siden det. Jeg har blødd liitt kvar dag i over et år, er der normalt og burde jeg ta den ut? Å kommer den vonde lukta av det? Det lukter veldig sterkt. Ikke mensen lukt men litt sånn fiske lukt ..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 
Det er vanskelig å forutsi om du vil få blødninger eller ikke, etter at du har startet med p-stav. De første 3 mnd. er det vanlig med uregelmessige blødninger, men mange har ingen blødninger.
 

Senere vil noen ha blødninger som minner om mensen. Andre kan få uregelmessige blødninger som kan komme ofte eller sjelden, men blødningsmengden er stort sett mindre enn ved vanlig mens. 

P-stav beskytter like godt mot graviditet uansett om du får blødninger eller ikke. Det er heller ikke farlig for kroppen om du ikke har blødninger eller hvis du har uregelmessige blødninger. Du behøver altså ikke å at ut staven, med mindre du synes det er veldig plagsomt med disse småblødningene.

Har man endringer i utflod kan det være tegn på at noe er i ubalanse. Noen slike ubalanser kan komme helt av seg selv. 

Bakteriell vaginose gjør at utfloden lukter stramt (litt som fisk) og kan øke i mengde. Dette er ikke farlig men kan være ubehagelig.

Du kan forsøke med melkesyretabletter som du kjøper på apoteket uten resept i første omgang. Om det ikke hjelper er det lurt å oppsøke lege hvis det ikke går over.  Bakteriell vaginose trenger man ofte antibiotika for behandle fra lege eller helsestasjonen for ungdom.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager