Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vondt ved venstre hofte, hva kan det være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har vondt ved venstre hofte lit ved magen, og jeg lurer på hva d kan være og jeg er livredd for å være gravid men jeg har mensen nå men er ferdig om ca 1-2 dager. Og har sånn sett aldri hatt en sånn type vondt. Jg begynte på p-pille for 4 dager siden, kan d ha noe med saken å gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Jeg forstår at du er bekymret om du har smerter i venstre side ved hoften. Men om du nettopp er begynt på p-piller og har mensen, er du ikke gravid, så det må være noe annet som er årsak til dine plager.

Det er heller ingen kjent bivirkning ved bruk av p-piller, at man få smerter i magen, slik du beskriver. Noen kan oppleve å bli litt kvalm ved bruk av p-piller, men det vil ofte gi seg etter en stund. 

Derfor vil jeg anbefale deg å ta en prat med fastlegen din, eller lege på helsestasjon for ungdom. Om plagene dine forverres og du får feber, er det viktig å oppsøke lege eller legevakt raskt. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet