Hopp til hovedinnholdet

Er vekten min for lav?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om vekten min er for lav? Enkelte av mine nærmeste mener jeg er for tynn og at det er helseskadelig. Jeg veier per idag rundt 49-50 kg og er 168cm høy . I tenårene veide jeg i gjennomsnitt litt mer, type 54 eller 55 og denne vektnedgangen er grunnen til at noen reagerer. Grunnen til at jeg gikk ned var at jeg begynte å spise mindre kjøtt og begynte å klatre mye og fikk endel muskler. Jeg har slitt noe med følelser rundt mat og kropp og har ønsket å gå ned litt, spesielt fordi på meg har fettet en tendens til å samle seg på magen og jeg ville gjerne ha helt flat mage. Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med egen kropp. Jeg har et variert kosthold med mye grønnsaker og fisk og litt kjøtt, jeg følger ingen diett, spiser meg mett hver dag og unner meg både McDonalds og godteri innimellom. Fortsatt har jeg ikke sixpack, det er noe fett der og jeg tenker det er helt greit! Men jeg synes at det ville vært synd hvis jeg må gå opp i vekt fordi BMI-en min er lav. Hva tenker dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er 168 cm og at du veier 49-50 kilo. Ut fra disse tallene er du undervektig, du bør ikke bli lettere enn det du er i dag.

Ut fra det du forteller om trening og kosthold, synes jeg det høres ok ut. Når du trener jevnlig, må du også sørge for å ha et fornuftig kaloriinntak. Du bør spre matinntaket på 4 måltider om dagen, og ha frukt som mellommåltid. Det kan også være fornuftig å ta vitamintilskudd, spesielt vitamin D, dersom kosten din er fettfattig. Husk å drikke godt - minst 1,5 liter om dagen - mere når du trener.

Takk for at du bruker ung.no!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse