Hopp til hovedinnholdet

Er jeg trygg på p-pillene rett etter sukkerpillene?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! For to dager siden sluttet jeg på sukkerpillene og jeg tok min første "Rosa" loettepille igår. Idag hadde jeg samleie og jeg lurte på om det fortsatt er ufarlig med tanke på at dette var akkurat mellom sukkerpillene og de vanlige? Hilsen Jente 17 :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

 

Jeg er litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt helt, men tolker det slik at du lurer på om du er trygg mot å bli gravid den første uken etter pausepillene? 

Når du bruker p-piller, er du trygg hele tiden, også den uken du tar pausepillene og alle uken du tar aktive piller. Du kan gjøre pillene dine enda tryggere ved å hoppe over mensen, det er helt trygt og ikke farlig.

Mange unge som begynner på hormonell prevensjon har spørsmål om sikkerhet og andre ting. Derfor har vi laget en artikkel som heter praktiske tips om hormonell prevensjon som jeg anbefaler deg å lese.

Ta en prat med helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom om du trenger mer informasjon om pillene dine.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon