Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om man blør mye første gang man har sex

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om man blør mye første gang man har sex, er det forskjellig fra person til person eller ossen er det? Jeg har ikke kjæreste selv men bare lurer. Når jeg kommer til å ha det første gang er jeg liksom litt redd for at jeg skal blø veldig mye. Gjør det veldig vondt å ha sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Takk for at du skriver til ung.no!
Det er stor forskjell på hvor mye jenter blør ved første gang e har sex. Noen blør ikke i det hele tatt, men s andre kan ha en liten blødning som også kan vare et par dager. Begge deler er normalt.
Du spør om det er vondt å ha sex? Første gangen en har sex, er oftest ikke så stor opplevelse. Dette kommer at du du sikkert er spent, gruver deg litt, spenner kroppen din og er nervøs og da kan det gjøre litt vondt. Men om du er forberedt, klarer å slappe godt av i kroppen og at du og partneren din også har et forspill hvor han fingrer deg slik at du blir våt i skjeden, trenger det ikke gjøre vondt Dette er også som du skjønner veldig individuelt.
Det beste er før du skal ha sex første gang at du og partneren din snakker om forventningene dere begge to har til å skulle ha sex, at du er åpen på at det er første gang for deg og at han derfor må være litt forsiktig. At du kjenner deg klar for å ha seg og at det ikke er noe du føler deg presset til er også bra.  Sex er jo i utgangspunktet en veldig god opplevelse og slik skal det også være, men det kan ta litt tid før en får god sex sammen. Det er som med andre ting, -øvelse gjør mester!

Lykke til når den tid kommer!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex