Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke alle gutter runking? Hva er galt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg holder på med en gutt..han er ikke jomfru, men det er jeg..han har fingra meg og me har tørrpult og sånn.jeg runka han i noen sekunder..men så sa han plutselig at han liker heller å kose å er ikke så glad i runking...jeg fortellte han at jeg ikkje har gjort det før men han sa eg var god...men hvorfor ville han ikkje? Liker ikkje alle gutter det? Han får jo ikkje tilfredsstillet seg med å fingre meg...hva er galt? Om det er noe galt..han har og et lite problem med alkohol tror eg her en dag når eg var med han hadde han liksom drukket 6 bokser øl 0,33 l pluss han tar ofte noen shots før skolen og går å sjangler på skolen men går ikkje på samme skole da...takk på forhånd for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du lurer på om noe er galt fordi gutten du holder på med heller liker å kose enn runking. Runke er et begrep som brukes om gutters måte å onanere på. Å onanere betyr å tilfredsstille seg selv. 

Det trenger ikke å være noe galt selvom han ikke liker så godt å runke. Det er ikke alle som liker å onanere. Det er viktig å kjenne sin egen kropp og hva man liker før man begynner å dele kroppen sin med en annen. Kanskje kan det være vanskelig for han, eller så liker han ikke så godt å bli onanert av andre. Noen synes ikke det er spesielt godt å stimulere seg selv. Etter hvert som du blir bedre kjent med han forstår du mer av hans kroppsspråk. Kanskje han også forteller deg hva han synes er spesielt godt.

Å drikke før skolen høres ikke bra ut. Jeg skjønner godt hvis du er bekymret for han. Kanskje du kan prate med han om det? Fortell han hva du ser eller hører, og si at du blir bekymret. Hvis han ikke vil slutte eller redusere drikkingen, så vil det bli vanskelig for deg å få han til å endre mening. Da er det greit å tenke over at du ikke får gjort noe for å forandre på han. Du bestemmer ikke over han, slik han ikke bestemmer over deg. Den eneste du kan bestemme over er deg selv.

Hvis han opplever selv at han ikke klarer å slutte eller begrense seg når han drikker, kan det være en idé å oppmuntre han til å ta kontakt med noen voksenpersoner som han kan prate med og få hjelp. Det kan for eksempel være foreldrene hans hvis han føler han kan prate med dem. Eller så kan han oppsøke helsestasjon for ungdom eller fastlegen sin.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Hvorfor drikker man?

Alkohol

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani