Hopp til hovedinnholdet

Sex for første gang. Det var vondt og det blør.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg prøvde å ha sex for første gang, men jeg trur ikke gutten kom helt inni. Me prøvde to gonger og jeg trur han brukte kondom. Men jeg begynte å blø med ein gang og fekk vondt i 2 dager etter på. Men smerten har gått over, men jeg blør litt inni mellom. No har det gått 5 dager.Når jeg går på do kjem de litt rødt blod menst til vanlig kjem de litt blod og brunt/gult utflod, og de luktet vondt. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre. Jeg kan ikje si dette til noen. Hvor lenge komme de til å vare? Hva er de, er det normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no. Det kan gjøre vondt første gangen. Smerter ,blødning og  ubehag i to dager er ikke uvanlig.  Det jeg ikke vet noe om er om dere hadde brukt god tid slik at du var våt og klar til å gjennomføre et samleie.  Det er viktig å bruke tid på en ny opplevelse. Lukten kan endres etter samleie, men det normaliserer seg etter noen dager. Du skriver at du tror han brukte kondom. Jeg håper at dere var enige om handlingen begge to? At det var frivillig fra dere begge.  Fortsetter du å blø kan du henvende deg på helsestasjon for ungdom å få en jordmor til å undersøke deg .  Ta en titt på artikkelene jeg har lagt med. Lykke til 


Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Har du hatt sex uten å ønske det?

Det kan hende du gikk med på en seksuell aktivitet for å tilfredsstille partnerens behov, uten at du hadde så lyst. Husk at hver eneste ting dere foreslår å gjøre skal dere begge to være enige ...

Gå til vote

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex