Hopp til hovedinnholdet

Hva er aldersgrensa for kjøp av alkohol i Sverige og Danmark?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er aldersgrensa for kjøp av alkohol i Sverige og Danmark? Har hørt det er 16 for rusbrus, cider og øl. Stemmer det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ulike regler gjelder for Sverige og Danmark. Vi tar det i tur og orden.

I Sverige er det 18-års aldersgrense på kjøp av alkoholholdig drikke på barer, restauranter og lignende. I vanlige butikker kan man som 18-åring kjøpe drikke med 2,25-3,5 volumprosent alkohol (hvilket omfatter en del typer øl/cider/rusbrus). Det er 20-års aldersgrense for å handle på Systembolaget (Sveriges ekvivalent til norske Vinmonopolet).

I Danmark er det 18-års aldergrense for kjøp av alkoholholdig drikke på barer, restauranter og lignende. Det er 16-års aldergrense på kjøp av drikke med 1,2-16,5 volumprosent alkohol (hvilket omfatter øl/cider/rusbrus/vin m.m.) i butikk. Det er 18-års aldergrense på kjøp av drikke som inneholder 16,5 volumprosent alkohol eller mer.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol