Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på p-piller, Oralcon. Forrige måned tok jeg en pillefri uke for å få mensen, jeg glemte da sist gang jeg tok siste pille dvs jeg husket ikke når det har gått 7 dager eller ikke. Jeg er veldig redd for at jeg kan ha blitt gravid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller, oralcon. Forrige måned tok jeg en pillefri uke for å få mensen, jeg glemte da sist gang jeg tok siste pille dvs jeg husket ikke når det har gått 7 dager eller ikke. Så jeg sto mellom to dager som enten var dag 8 eller dag 9, jeg tok pillen på "dag 8" som jeg gikk ut i fra det var. Jeg tok pillene normalt og brukte kondom i syv dager i tillegg. Nå som det er neste måned ville jeg ta en pillefri uke igjen bare for å "sjekke" og det har nå gått 5 dager, og fortsatt ingen mens. Jeg har hatt vondt i underlivet/eggstokkene som kan ligne mensensmerter, men likevel ser jeg ingen tegn på at det komme. Jeg er veldig redd for at jeg kan ha blitt gravid

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til Ung.no

Etter å ha lest det du skriver tenker jeg at du har gjort det som er anbefalt å gjøre dersom du har glemt å ta en eller flere piller - nemlig å bruke kondom i 7 dager i tillegg. Det er derfor svært lite sannsynlig at du skal ha blitt gravid. Jeg tenker at murringen du nå kjenner i underlivet og eggstokkene er "mensen" som er på vei. Dersom blødningen uteblir kan du gå på helsestasjon for ungdom og få tatt en graviditetstest (men som sagt - jeg tror ikke du trenger det).

Håper dette var svaret du trengte - lykke til. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex