Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om oppkast og omgangssyken

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Hadde nettopp omganssyken i helgen, var ferdig på lørdagen (siste oppkast var på formiddagen) og har vært i relativt fin form. Tok også graviditetstest hos legen på torsdag som var negativ så det er ikke derfor. Når jeg stod opp idag så kasta jeg opp igjen, er det mulig at jeg har fått omgangssyken på nytt nå? Sliter også med endel hodesmerter (som jeg har vært til lege for), kan jeg kaste opp av de smertene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er teoretisk mulig at du har fått omgangsyken igjen, men det er lite sannsynlig  Jeg vil heller tro at det er en "rest" av omgangsyken; at du fortsatt føler deg litt uvel, og at det er derfor du har kastet opp. En kan være litt redusert i tiden etter omgangsyken. 

Eller så kan en kaste opp av smerter, av stress, av nervøsitet (mange kaster opp før eksamen f.eks.), av fysiske anstrengelser og av veldig mange andre ting.  Dersom man kaster opp én gang, og man kan forklare hva dette kan komme av, trenger man ikke gjøre så mye med det.  

Men dersom du stadig har hodepine, og kaster opp flere ganger om morgenen,  eller på grunn av smertene, bør du oppsøke fastlegen din for en sjekk. 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse