Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke hatt mensen på 2 mnd og 3 uker. Hva betyr det?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ikke hatt mensen på 2 mnd og 3 uker. Hva betyr det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Det at du ikke har hatt mensen kan skyldes flere ting. 

Det er ikke uvanlig at mensen kan være veldig uregelmessig i starten. Det kommer av at hormonene i kroppen og de indre kjønnsorganer, som livmor, eggleder og eggstokker (hvor eggene produseres) ikke er helt modne ennå. 

Det kan være mange årsaker til at mensen uteblir, blant annet stress, slanking og overdrevet trening. Mistrivsel og psykiske lidelser som depresjon er andre vanlige årsaker. Noen medisiner kan påvirke mensen, slik at den uteblir. Hvis man har hatt ubeskyttet samleie, må man teste om man kan være gravid.

En sjelden gang er det bakenforliggende sykdommer som gjør at mensen forsvinner eller blir veldig uregelmessig. Dette kan være hormonforstyrrelser eller andre sykdommer, for eksempel stoffskiftesykdommer eller alvorlig jernmangel.

Hvis mensen er borte over lang tid (år) øker risikoen for utvikling av benskjørhet. Hvis mensen har vært helt borte over lengre tid, bør man oppsøke legen sin for en vurdering.

Håper dette var til hjelp for deg. 

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet