Hopp til hovedinnholdet

Er bekymret for om jeg kan ha blitt gravid

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble ferdig med mensen for en uke siden, den varte i cirka 7-8 dager, (jeg går på p-piller, spesielle p-piller pga migrene) og jeg fikk nettopp mensen igjen, jeg har hatt veldig ømme pupper i noen uker nå men jeg har aldri glemt en enste pille, jeg tar den presis hver dag (tok den 4 timer senere enn jeg pleier en gang) er det da mulig at jeg er gravid? Har hørt man kan være gravid selvom man får mensen, men mensenstrasjonen min er jo ikke den samme etter jeg begynte på p-piller så jeg vet liksom ikke om det er mensen det jeg får eller om det er blødningene man får når Man blir gravid..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Tusen takk for spørsmål.

Du forteller at du går på p-piller. Hvis du har tatt alle pillene som du skal og ikke har glemt noen (det har ingenting å si med de 4 timene) så er du mest sannsynlig ikke gravid. 

Du kan selvfølgelig ta en graviditetstest for sikkerhets skyld, bare for å utelukke dette. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din eller med noen på helsestasjon for ungdom.

Mest sannsynlig så er de symptomene du beskriver helt tilfeldige og vil gå over av seg selv. 

Lykke til, og håper dette var til hjelp for deg.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet