Hopp til hovedinnholdet

Det kom noe slimete ut av skjeden min - hva kan det være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg gikk akkurat inn i dusjen da jeg la merke til noe veldig rart som hang halvveis ute av tissen min.. når jeg dro den ut, kjentes det ut som veldig slimete hud, som ikke heng fast i kroppen min.. jeg la den i handa og begynte å ta på den, brette den ut og prøvde å se hva det var.. i lengden var den ca 8 ca og i bredden ca 5 cm.. den var en veldig blek hudfarge, med litt rød brunt på den ene enden.. først virket det som en liten "puppe", men etter å ha brettet den ut, ble det en liten "lapp" av hud.. jeg syntes dette var kjempe ubehagelig og jeg føler meg fortsatt litt kvalm av å tenke på det.. det var liksom helt smertefritt og uproblematisk.. først tenkte jeg at det var en spontanabort, men det hadde ikke vært mulig med tanken på at jeg er jomfru.. så leste jeg mye annet om at livmorsveggene kan ha falt sammen, og at eggstokkene rev seg løs.. jeg er kjempe stressa over hva denne hinne lappen er for noe, og jeg lurer sterkt på om det er noe farlig.. plis hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er ikke godt å si hva det kan være som kom ut, men i og med at du ikke har hatt samleie, er det i alle fall ikke spontanabort. 

Det kan være livmorslimhinne, men denne støtes gjerne ut i forbindelse med hver menstruasjon. Du skriver ingenting om at du blør eller har vondt, og da er det vanskelig å tro at det er noe alvorlig galt verken med livmor eller eggstokker. 

Det mest sannsynlige, er at det kan dreie seg om slimproppen som dannes i livmorhalsen. Rundt eggløsning (ca 2 uker før neste mens) vil slimet i livmorhalsen bli veldig seigt og kan strekkes ut til mange cm både den ene og den andre veien. Vanligvis kommer dette ut i små porsjoner, men en gang i blant kan hele "proppen" løsne på en gang og komme ut som en relativt stor klump. Og siden den er seig og elastisk, kan den lages til en "lapp". Ofte er den blank-hvitaktig, men kan ha tegn til blodspor i seg. 

Jeg vet som sagt ikke om det er dette, men så lenge du ikke har smerter eller blør mer enn vanlig mens, så tenker jeg at du ikke trenger å bekymre deg. Skulle du derimot få smerter og/eller blø veldig, er det lurt å oppsøke legen din for en undersøkelse. 

Håper dette er til hjelp for deg!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse