Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et stort problem med nesen min!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en jente på 13 år som har et stort problem med nesen min. Eg hadde ikke et problem med den før, men for ca. 2 år siden så merket eg at eg synest nesen min var stor\spiss. Synest ikke det er et problem hvordan den ser ut forfra men fra siden så er den så spiss og ser så stor ut. Når eg er ute blandt folk og på skolen så tenker eg på nesen min hele tiden og passer på å snu meg minst mulig til siden for da kan folk se hvor stor nesen min er. Eg har lest litt på nettet om selvbilde og sånt og da har det stått at du selv ser på deg selv verre enn de rundt deg. Og det trodde eg på men det var en dag på skolen en gutt kom bort til meg og bare plutselig sa"du har sykt stor nese" og da har selvbilde mitt bare blitt verre og eg tenker bare mer og mer på nesen min. Håper eg kan få hjelp eller tips til hva eg kan gjøre for er kjempe lei av å bruke energien min på å gå å passe hvordan eg står for at ingen skal se hvor stor nesen min er.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du synes du har stor og spiss nese, og at du har fått kommentarer fra andre på grunn av nesen din. Du føler at dette går ut over selvbildet ditt, og du ber om hjelp/tips for hva du kan gjøre.

Det du forteller om, er det nok mange som kjenner seg igjen i! De fleste har en eller flere kroppsdeler de ikke er fornøyde med. Spesielt i puberteten/ungdommen skjer det store forandringer når kroppen vokser og utvikler seg. Det er ofte slik at kroppen ikke vokser likt over det hele, hos deg er det nok nesen som har vokst litt fra resten av ansiktet. For de aller fleste vil dette ha jevnet seg ut når man er ferdig utvokst ca. rundt 20-årsalderen. Dette vil mest sannsynlig også skje med deg.

Det er uansett ikke noe du kan gjøre med nesen din nå, så du må prøve å  lære deg å være stolt av deg selv slik du er. Du har rett i det du selv skriver; at du er mere kritisk og obs. på ditt eget utseende enn det andre er når de ser deg. Dersom du er trygg på deg selv og den du er, vil det også vises for de rundt deg. Da ser de ei flott, trygg jente, og ikke bare en stor nese. Dersom du har stort fokus på nesen din, vil andre også lettere legge merke til dette, og noen vil kanskje komme med uhøflige kommentarer, slik den gutten du skriver om gjorde.

Håper du finner litt hjelp i svaret. Takk for at du bruker ung.no, og lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse