Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg onanere for å få en skikkelig orgasme?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg elsker denne siden og går alltid inn her når jeg leter etter ting. Mitt spørsmål i dag er om onanering. Jeg ELSKER å onanere meg selv. Gjør det nesten hver dag. Når jeg onanerer så kommer jeg som regel, men jeg er veldig lei av måten jeg gjør det på. Jeg ligger på golvet og sprer beina og setter i gang med fingrer på klitoris og kjører på, men prøver også å ha noen fingrer oppi vagina, men det kommer jeg ikke av. Hvordan kan jeg få sånn skikkelig orgasme? Hva er deres beste tips liksom? Når jeg "kommer" så varer det ikke lenge før det ikke frister lengre, og jeg får litt dårlig samvittighet, jeg vet ikke hvorfor, men jeg bare får det:// Hilsen verdens kåteste jente!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Så flott at du onanerer og har glede av det! Dette er en fin måte å bli kjent med seg selv, sin egen kropp og vil gjøre det lettere for deg når du i framtiden treffer noen du vil ha sex sammen med.

Både jenter og gutter onanerer og har glede av det. Neon ganger kan en få det litt dårleg med seg selv etterpå. Det kan skyldes alt fra en rent kroppslig reaksjon og en kan trenge litt pause. Andre ganger kan en få litt dårlig samvittighet. Det kan skyldes at en er vokst opp i en familie, miljø eller kultur som ikke har snakket positivt om kjønn og seksualitet, slik at en opplever skam når en finner ut av ting. Det er fint å vite at onani ikke er skadelig, farlig eller noe som er negativt for en - det er positivt, fint og gir en mange gode opplevelser. 

 

For å få orgasmer, er det fint å bruke litt tid på å finne ut av hva det er du liker og hvilke deler av kroppen som er deilige å ta på. Noen vet dette helt av seg selv, andre må finne ut av dette ved å kjenne etter og prøve seg fram. Skal en få orgasmer alene eller sammen med noen, er det viktig at en kjenner kroppen sin godt og at en klarer å tenke på seg selv som en seksuell person som har lyst til å ha det godt seksuelt alene eller sammen med noen. 

Her er noen tips du kan sjekke ut:
En gang du er alene, kan du kle deg naken og stille deg opp foran et heldekkende speil. Se på deg selv til du liker det du ser i speilet. Noen kan synes det er ok med en gang, andre kan trenge å se på seg selv flere ganger før det er ok.

Prøv ut ulike måter å berøre deg selv på og legg merke til hvordan du liker det og hvor på kroppen. En kan like alt fra myk og forsiktig berøring til hardere klaps og klyp.

For å få sett på kjønnet ditt, kan du legge deg på ryggen eller sette deg på huk. Bruk et speil og skill kjønnsleppene dine slik at du får sett de indre leppene, klitoris, skjedeinngangen og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. Hele dette området er svært følsomt og kan gi gode og sterke seksuelle opplevelser om de blir stimulert på en måte du liker. Her kan du også prøve ut ulike måter å berøre deg selv på for å finne de metodene og teknikkene som er riktig for deg. 

Hvordan en skal onanere, vil variere fra person til person og fra gang til gang. Noen kan like å ta en eller flere fingre i skjeden samtidig som en masserer klitoris, andre kan like å føre hudkappen fram og tilbake over hodet på klitoris. En kan like å bruke mye spytt eller glidemiddel, eller ikke noe i det hele tatt. For noen kan det kjennes godt og deilig å bruke håndflaten til å gni klitoris, andre kan synes det er godt å stimulere på siden av klitoris. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan være godt. 

Når en holder på med denne øvelsen, er det ikke uvanlig å få seksuelle fantasier og bli kåt. Alt det du lærer om kroppen din, hvordan du liker å bli berørt og eventuelle fantasier vil gi deg mye ny og viktig informasjon slik at sex blir godt for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani