Hopp til hovedinnholdet

Blør i mange dager etter å ha hatt samleie for første gang.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 19 år som sammen med kjæresten min hadde min seksuelle debut. Vi var begge klar over at det ville bli noe problematisk pga at jeg hadde en ganske dekkende hinne. Jeg var derfor forberedt på at jeg kom til å blø noe etter og under samleie. I tillegg hadde jeg gått på Desogrestel, tilsvarer Cerazette, i ca 11 dager før dette, og disse går jeg fremdeles på. Jeg begynte på pillene rett etter mensen. Jeg er litt bekymret fordi jeg begynte å blø litt under og etter samleie, men dette har ikke stoppet. Det har nå gått fire dager og jeg har fremdeles mensen liknede blødninger. Jeg mistenker selv at pillene har påvirket syklusen min og at det er derfor jeg blør nå, blant annet fordi jeg ikke har hatt noen smerter eller ubehag. Jeg har alltid hatt uregelmessig mens, men det er en stund til at jeg skulle ha det igjen så derfor er jeg veldig usikker på dette. Jeg lurer på om dere har noen ide hva det kan være som skaper dette og hva jeg skal gjøre hvis det er pillene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Takk for at du skriver til ung.no.
Som du sier er det ikke uvanlig at du blør litt under første samleiet og det er heller ikke uvanlig at du kan blø i noen dager etterpå. At du i tillegg har startet med p-piller kan også føre til at du kan få noen mellomblødninger som kommer samtidig. Dersom du ikke har andre bivirkninger av p-pillene vil
jeg anbefale deg å fortsette med dem. Jeg vil tro at dette dreier seg om en mellomblødning og at den stopper etter hvert. Om den derimot ikke stopper, vil jeg anbefale deg å snakke med den som har skrevet ut p-pillene til deg.
Jeg legger også ved den artikkel om hormonell prevensjon du kan ha nytte av å lese!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex