Hopp til hovedinnholdet

Kan inngrodde hår være farlig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, kan inngrodde hår være farlig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Inngrodde hår er ikke farlig, men det kan være veldig plagsomt og smertefullt.
Har en fått betente eller inngrodde hår, bør en la dette området være i fred. Det kan lett bli mer betent om en presser, pirker på hårene eller fjerner de med pinsett eller høvel. Det kan altså være en god ide å bare la området hvile og ikke vokse eller barbere på en stund. Da vil det ofte roe seg. 
Har en fått betennelser som ikke går over etter noen dager, klumper eller andre tegn på betennelse som ikke går over, kan en først prøve litt forsiktig med en svak, reseptfri antibakteriell salve/krem, som for eksempel Bacimycin eller annet. Vær obs på at dette ikke skal på selve slimhinnene i underlivet, og dette bør heller ikke være en kontinuerlig eller langvarig behandling. I så fall vil man få resistenser og kremen vil ikke virke lenger. Hjelper ikke dette bør du ta kontakt med lege for å få en vurdering og eventuelt resept på midler som kan hjelpe. 

Dette er råd når betennelsen alt har oppstått. Men for å forebygge betente hårsekker og inngrodde hår, bør man være nøye med hårfjerningen. Vokser du er det lurt å peele før du bruker voksen.
Her får du noen gode råd som kan hjelpe
Etter hårfjerningen er det lurt å rense området, og smøre med en god nøytral krem eller en nøytral krem og zinksalve. Det virker svalende for huden og kan dempe irritasjonen. Du kan også bruke mild, (reseptfri) antiseptisk salve/vask/krem før og etter voksing. Et eksempel er Urinens som kan kjøpes hos Vita og på apotek.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår