Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang på lørdag. Var ferdig med mensen  2 dager før jeg hadde samleie. Vi brukte kondom og jeg tror ikke den sprakk. Tror heller ikke han kom. Så det jeg lurer på er om jeg bør ta angrepille og hvor stor sannsynlighet det er at jeg kan ha blitt gravid. m jeg tar angrepillen på mandag hvor mange dager eller uker bør jeg vente før jeg evt tar p-stav? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er jente 15 år og hadde sex for første gang på lørdag. jeg var ferdig med mensentrasjons uka på onsdag så 2 dager før jeg hadde samleie. Vi brukte kondom og jge tror ikke den sprakk, og tror heller ikke han kom, men er usikker på det. Så det jeg lurer på er om jeg bør ta angrepille og hvor stor sansynlighet det er at jeg kan være gravid, vil virkelig ikke bli gravid nå. Og om jeg tar angrepillen på mandag hvor mange dager eller uker bør jeg vente før jeg evt tar p-stav? mvh usikker og paranoid jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

I og med at dere brukte kondom og han mest sannsynlig ikke kom inni deg burde faren for graviditet være minimal. Om du har en syklus på 28 dager og blør ca 5 dager ville samleiet være langt unna sannsynlig eggløsningstidspunkt.

Skulle du likevel velge å ta nødprevensjon må du tenke på at dersom du bruker "angrepillen" EllaOne kan du ikke bruke prevensjon med hormoner de første 5 dagene etter at du har tatt EllaOne, da det vil ødelegge effekten av nødprevensjonen.

Ellers kan du få satt inn p-stav når du måtte ønske.

 

 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor lenge kan du spare til bustad på BSU-konto?