Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få mer hofter?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en 14år gammel jente, og jeg eier ikke former jeg er rett som en strek. Eller nå skal det sies jeg har jo pupper da, men liten rompe og ellers rett som en strek. Jeg trener 30min styrke vær dag, og 2timer håndballtrening med løp og styrke 4 ganger i uken. Men kommer hofter av seg selv eller må jeg trene de opp for jeg har prøvd det i snart 2år men er likevel rett som en strek. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er sikkert mange som misunner deg din slanke kropp, men hvis du vil ha mer former så er jo det også mulig. Hoftepartiet bestemmes imidlertid delvis av beinstrukturen din. Hvis du har veldig smal beinstruktur i hoften, så vil du ikke få former som en Kardashian, men du vil kunne få mer setemuskulatur av styrketrening og et tilpasset kosthold med et lite energioverskudd. Etter hvert som kroppen utvikler seg litt til, så er det også naturlig å få litt mer former hos de fleste.


Hvis du skal legge på deg, så er det kostholdet som blir det aller viktigste for deg. Du trener styrke 4 ganger i uken, og det bør du fortsette med. Treningene skal gradvis bli tyngre, og det er blant annet viktig å gjøre dype knebøy, utfall og slike øvelser som tretter ut setemusklene maksimalt. Men du må også spise tilstrekkelig og sørge for proteinrik mat i hvert enkelt måltid, for at musklene skal ha noe å vokse på. På olympiatoppen.no kan du lese mer om hvordan du bør spise for å få mer muskemasse.

Styrketreningene kan du øke til 45 minutter etter hvert, men bør samtidig holdes under en time. Øvelsene bør være så tunge at du bare klarer 10-12 repetisjoner, og pausene holdes relativt korte. Det er bedre å trene hyppige, korte økter - enn å trene sjeldne, lange økter.

 

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse