Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet fordi jeg overvektig og andre sier jeg har mindre penis enn dem. Vil ikke være blant folk og deltar ikke i gym. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt som er ca. 187cm og veier ca. 103kg. Jeg føler at jeg blir mobbet for Det. Derfor er jeg tør jeg nesten aldri og væte blant folk. Jeg er nesten aldri med i gymmen men hvis jeg er dusjer jeg ikke, for jeg blir mobet der og noen ganger sier enkelte i klassen å kommentere at jeg har mindre penis enn dem. Hva Kan jeg jøre med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Å bli mobbet av andre er ikke bra og skal ikke skje. Det er krenkende og gjør noe med selvbildet og selvtilliten. Jeg kan derfor forstå at du lett isolerer deg og unngår å oppsøke andre og at du ikke liker å være med i gym.                                                                                            Samtidig er det viktig å både være sosial og å trene å bruke kroppen daglig.

Jeg tenker at du bør ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Jeg vil anbefale å snakke med helsesøster eller en lærer. Du kan også snakke med rektor.

Fortell at du blir mobbet. Lærere og rektor har ansvar for at mobbing ikke skjer på skolen, så det er deres ansvar å stoppe dette. Foreldrene dine kan også snakke med skolen om det du blir utsatt for.

Om du ønsker å få hjelp med overvekten din, kan helsesøster hjelpe deg med dette, ved å følge deg opp med råd og veiledning og med jevnlige kontroller. Du kan få råd om både kosthold og trening. Ellers finnes det i mange kommuner Frisklivssentraler med kostveiledere og fysioterapeuter som har kurs og tilbyr oppfølging for overvekt.

Når det gjelder mobbing på grunn av penis, skal du ellers vite ingen er like og normaliteten er stor. Dessuten er alle i ulik fase av pubertetsutvikling i denne alderen. Derfor er det normalt at penisstørrelsen er forskjellig når man er 14 år. Kjønnsorganer regnes ikke som ferdig utviklet før man er 18-20 år.

Håper du får god hjelp!

Jeg legger ved noen artikler du kan lese!

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mengden du spiser påvirker vekten din

Hamburger (colurbox.com)

Størrelsen på brusflaska, potetgullposen eller hamburgeren har stor betydning for om du får i deg for mye kalorier eller ikke. Får du for mye kalorier daglig, vil du legge på deg.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Jente holder opp hånda som stopp (colourbox.com)

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse