Hopp til hovedinnholdet

Er det skadelig å bli pult i rumpa? Er jeg en hore, homse? Liker jo Egt jenter! 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Gutt 15 her! først vil jeg bare si jeg er en meget kjekk gutt! Og har veldig draget på damene! Liker damer! Fri noen uker siden lagde jeg en profil på gaysir! Jeg fant noen menn og adda de på snap. Jeg sender litt bilder av meg til de! Ikke ansikt!! Og de liker virkelig d de får! De tilbyr meg så mye som 6000 for å treffe de! ( har treffet noen en gang) jeg kunne tjent masse penger! Hvertfall han ene jeg har tregt traff jeg på hottelrom! Han ville ha rollespill så jeg skulle være roomservice og han skulle voldta meg. Han gjorde det og jeg likte d jo. Han ga meg 4000!! Og vil treffes igjen! Det jeg lurer på! - hvor galt er dette! Er så i tvil! - er det skadelig å bli pult i rumpa! - er jeg en hore? - er jeg homse? Liker jo Egt jenter! - må jeg stoppe? Er så i tvil! På forhånd tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er svært viktig at du vet at du ikke kan ha seksualitet med de som er over 16 år eller voksne. Det er ikke lov. Det en den voksnes ansvar at de ikke har seksualitet med en som er under den seksuelle lavalderen, selv om den som er under 16 år vil det.
 
Det er heller ikke lov å kjøpe sex i Norge. Det er den som kjøper sex som bryter loven.
 
Hvis man har analsex uten at musklene er avslappet i og rundt endetarmen, kan man skade endetarmens åpne- og lukkemuskel. Dette skjer svært sjelden men er viktig å huske på. 
 
Hvis man har analsex uten kondom kan man få seksuelt overførbare infeksjoner/kjønnssykdommer. Hvis du har hatt analsex uten kondom, må du så snart som mulig snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Hvis du bor i eller rundt Oslo kan du dra til ungdomsklinikken Sex og samfunn. Hvis du bor utenfor Oslo kan du benytte chatte tjenesten der, eller ringe til klinikken. Sex og samfunn, Trondheimsveien 2, bygg B, 0560 Oslo, Telefon: 22 99 39 00. E-post; post@sexogsamfunn.no, Åpningstider, Klinikken, Drop-in mandag-torsdag kl. 15:00-19:00, Telefonen er åpen mandag-torsdag kl. 09:00-11:00 og 12:30-14:30, og fredag kl. 09.00-11.00, Chat, Mandag-torsdag kl. 17:00-20:20.
 
Du kan lese mer om menn som har sex med menn her.  Du kan også lese mer om menn som har sex med menn her.
 
Du spør om du bør stoppe, og jeg anbefaler på det aller sterkeste at du stopper!
 
Om du er homse eller ikke kan jeg ikke svare deg på.
Noe i deg gjorde at du laget den profilen på Gaysir. Hva var målet med profilen? Var det spenningen, ønsket om å prøve noe nytt, ønske om å ha seksualitet med menn eller andre ting? 
 
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp.
Man kan bli seksuelt tent på en av samme kjønn, og også kjenne seksuell tiltrekning til en av motsatt kjønn. Noen ønsker da å definere seg som homofil eller bifil. Andre ønsker ikke å plassere seg i noen kategori i det hele tatt.
Mange fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn, onanerer til fantasier av samme kjønn, prøver seksualitet med en av samme kjønn men blir ikke forelsket i personer av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt.
 
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket? Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil eller bifil?
Det er ikke sikkert at man en gang for alle kan definere seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Kanskje er det sånn at man kun kan si noe om hvem man akkurat nå er forelsket i?
Hvis det er sånn at du for det meste, eller hovedsakelig forelsker deg i jenter, så kan kanskje betegnelsen heterofil passe for deg nå? Kanskje vil du i framtida forelske deg i gutter? Da kan betegnelsen homofil eller bifil passe.
Uansett er det bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i.
 
Husk at du er viktigst i verden for deg selv og du skal ivareta deg selv!
 
Snakk med helsepersonell!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep