Hopp til hovedinnholdet

Gått på Mercilon som jeg har slurvet med

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på 19, og har gått på mercilon i 3 år. I det siste har jeg slurvet litt med de, og nå i helgen valgte jeg å hoppe over mensen for første gang. Oppdaget igår at jeg har veldig ømme pupper, og en slags vond kul som føles ut som et blåmerke helt nede på høyre side av magen, men den flytter seg av og til. Har også hatt ekstremt mye migrene og hodepine, griner HELE tiden + masse hysterianfall og veldig liten matlyst og har blitt veldig kvalm på kvelden og ekstremt lite energi. Bekymrer meg over at jeg er gravid, men er det vits i å ta en test når jeg ikke har hatt mensen denne helgen? Jeg skulle ha vært ferdig med mensen igår. Håper på kjapt svar!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Takk for at du skriver til ung.no.
Det er ikke så lett å huske å ta piller hver dag. For at p-pillene skal være et sikkert prevensjonsmiddel, må de taes hver dag. (Det er helt i orden at du hopper over blødningene  og starter direkte på nytt brett og du er likevel trygg) om du har hoppet over flere piller etter hverandre, har du ikke trygg prevensjon lenger og sjansen for at du kan bli gravid er tilstede. Særlig om du har hoppet over mer enn en pille etter hverandre. Jeg anbefaler deg å vente 5-6 dager før du tar en gravitest. Om du tar gravitest for tidlig vil den vise usikkert svar. Gravitest får du kjøpt på apotek og i mange dagligvareforretninger. Du får også tatt gravitest hos helsesøster, legen din og helsestasjon for ungdom og jeg vil anbefale deg det slik at du kan få snakket med noen om det er noe du lurer på.Siden du har vært plaget mye med migrene og hodepine, anbefaler jeg at du snakker med fastlegen din slik at du kan få en undersøkelse og sikkert også gode råd om hva du bør gjøre videre. Du vil da også kunne få undersøkt en kulen du beskriver som du har i magen.
Det er vanskelig å gi deg noe annet råd enn at du først og fremst må få undersøkt om du kan være gravid, så kryssere vi fingrene for at du ikke er det.. Jeg legger ved noen artikler du kan ha nytte av å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet