Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg trene mer av for å bli god i håndball? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg driver med håndball og det har jeg gjort i en god stund nå. Jeg er ikke den beste på laget men, heller ikke den dårligste. Jeg vil trene mer siden jeg syntes håndball er kjempekjekt. Vi trener kun 2 ganger i uken og en frivillig trening. Jeg er alltid med på alle treningene + Jogger jeg av og til ekstra med en venn. Hva kan jeg gjøre for å trene mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er kjempebra at du er så motivert og treningsvillig. Det vil sikkert betale seg etter hvert, i form av at du blir i stadig bedre form og at du vil prestere stadig bedre på håndballbanen. Løping gir deg god utholdenhet, og det er en av basisferdighetene som må være på plass for å bli en god håndballspiller. Styrketrening kan også være aktuelt, og det kan du gjøre både med kroppen som vektbelastning hjemme, og i form av diverse spenstøvelser når du er ute og løper. Du kan også trene intervaller i motbakker, tre-steg, spensthopp i trapper, osv. På olympiatoppen.no finner du mange fine spenstøvelser og stabilitetsøvelser i tillegg til håndballspesifikke program.

Har du mulighet til å trene sammen med andre i hallen, utenom de fastsatte treningstidene, så er det selvsagt også en kjempefordel. Dere kan trene på finter, pasninger, skudd, innspill, osv.  

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proffdrømmen

Mange drømmer om å bli fotballproff

Tusenvis drømmer om å bli fotballproff, noen klarer det. Hva er deres hemmelighet til suksess? Når alt kommer til alt er det hardt arbeid eller talent som er avgjørende? Vår ungdomsjournalist, Erik, har skrevet om hva som er viktig for en som ønsker å bli profesjonell fotballspiller.

av Erik, ungdomsjournalist

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett