Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så veldig bekymret for kjæresten min som ikke får mensen til fast tid her måned. Vi har sex med kondom, men er redd hver måned for at hun skal være gravid. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er så veldig bekymret for kjæresten min er omtrent like gammel som meg, vi er født i samme år. Hun får ikke mensen til fast tid hver måned. Det hender hun får mensen første uke måneden etter i stedet. Vi har hatt sex mange ganger men alltid med kondom så jeg vet ikke hva som kan være galt for er redd hver eneste måned for at hun kan være gravid for hun får ikke mensen samme dato hver måned. Håper på svar fort!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ganske vanlig at unge jenter har uregelmessig mens, Man regner en messyklus fra første dag i en menstruasjon til neste mens første dag. Det er vanlig med en syklus på 27 - 30 dager, men alt innenfor 20 - 40 dager regnes for normalt. Det er ikke slik for alle at mensen kommer fast på samme dag. 

Hvis dere bruker kondom riktig, det vil si under hele samleiet og den ikke sprekker eller glir av er hun beskyttet mot graviditet. Alternativet for dere vil være at hun starter med hormonell prevensjon. Det er sikrere enn kondom og gir mer regelmessig mens. Men fungerer kondom fint for dere er det også en god prevensjonsmetode uten bivirkninger for henne. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex