Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 16 år som så vidt har begynt å komme i puberteten. Legen min sier puppene ikke vil vokse mer. Kan jeg fortsatt få en kjæreste eller får barn?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente som er 16 år har så vitt begynt å komme i puberteten. Puppene mine er som jenter som nettop har kommet i puberteten. Jeg har snakket med legen min og han sier puppene ikke vil vokse mer. Kan jeg fortsatt få en kjæreste? Eller få barn? Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du så vidt har kommet i puberteten vil jeg tro at puppene dine fortsatt kan vokse? På den tiden mensen kommer igang, er brystene nesten ferdig utviklet med kjertelvev inni som er klart for å produsere melk hvis jenta får barn, men brystene vil fortsette å vokse litt mer i størrelse frem mot ca. 18 års alder. Hvis du er tynn nå vil de også bli større om du legger på deg da det er mye fettvev i bryster. Størrelsen på pupper er svært individuelt. Noen får store og andre små.

Så klart du kan få deg kjæreste! En kjæresten som er glad i deg vil synes at akkurat dine pupper er de fineste. Selv om gutter liker å se på store pupper, er det ikke størrelsen på de som er avgjørende for hvem de forelsker seg i.

Størrelsen på pupper har hellet ikke noe med fruktbarhet å gjøre. Under svangerskapet vil de alle fall vokse og mødre med små pupper får like mye melk som mødre med store. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse