Hopp til hovedinnholdet
Jente
 

Spørsmål
hei... har vanligvis ca 35 dager fra første mensdag til mensen kommer igjen.. jeg fikk mensen den 7 november og hadde den i 5 dager ca som jeg pleier.. den 29 november hadde jeg ubeskyttet sex uten at han kom inni meg og to timer etter tok jeg angrepillen.. mandag den 1 desember hadde jeg på ny ubeskyttet sex men tenkte at angrepillen sikkert fremdeles hadde effekt siden de er 72 timers tid å ta den på (i hvrtfall den jeg tok) å han kom ikke inni meg denne gangen heller... så igjen hadde jeg sex den 7 desember og tenkte at nå var d bare 4 dager til mensen uansett så da va d så liten sjanse for at jeg sku bli gravid.. heller ikke denne gangen kom han.. hva er oddsen for at jeg er gravid.. skulle sånn ca hatt mensen i dag men har ikke fått den, har ømme bryster og hatt småverk som menssmerter men kan dette være symptomer på graviditet også? når er d jeg tidligst kan ta en graviditetstes? skal teste meg for kjønnsykdommer for vet det er en risiko, men utenom det er det graviditet jeg frykter mest.. hva vil være alternativer om jeg er det for jeg kan ikke ha noe barn nå..
på forhånd tusen takk...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Faren for graviditet etter det du beskriver er vanskelig å anslå. Du har i alle fall ikke fullgod beskyttelse av angrepillen når du har hatt samleie to dager ETTER at den er tatt, og samleiet du hadde den 7. desember er også litt utrygt, fordi man ikke kan vite når neste eggløsning kommer etter å ha tatt en angrepille. -Da blir det gjerne forskyvninger i forhold til den vanlige syklusen.

Det du opplever nå med ømme bryst og litt vondt i magen KAN enten være symptomer på at mensen snart kommer. -Det kan evt. være annerledes enn ellers nettopp fordi du har tatt angrepille, men symptomene KAN også skyldes graviditet. Hvis du ikke får mensen raskt nå, kan du ta en graviditetstest for å finne mer ut av dette.

Hvis en slik graviditetstest skulle være positiv, står du jo i et vanskelig dilemma, men jeg forstår deg slik at det å få barn nå er uaktuelt. -Da er det jo abort som nok er det aktuelle valget. Det er to typer abort: Medisins og kirurgisk. Begge typer tas på sykehus eller i nært samarbeid med sykehuset, så hvis man er gravid er det viktig å få time for vurdering/samtale/undersøkelse på sykehuset raskt. Man kan bli henvist dit av fastlegen sin eller av helsestasjonen, eller man kan selv ta kontakt på gynekologisk poliklinikk og bestille time.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort? Hvem kan hjelpe deg?

Innen utgangen av 12 svangerskapsuke har du selv rett til å bestemme om du vil ta abort. Er du under 16 år gjelder spesielle regler. Les også hvordan man utfører en abort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvilket av de følgende husrådene sparer du IKKE energi på?