Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok p-sprøyte for en måned siden og hadde sex uten kondom første gang 10 dager senere. Har hatt mellomblødninger i nesten to uker og er paranoid for at jeg skal være gravid.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tok p-sprøyten for en måned siden og ventet 10 dager fra jeg tok den før jeg hadde sex uten kondom. Har i ettertid også hatt sex uten kondom og har hatt mellomblødninger i nesten to uker nå og er veldig hormonell, er paranoid for at jeg skal være gravid. Tørr samtidig ikke ta graviditetstest i tilfelle den er positiv så lurer på om det er en mulighet for at jeg kan være gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

P-sprøyte har høy sikkerhet. Var graviditet utelukket før den ble satt er sjansen omtrent lik null for at du er blitt gravid 10 dager etter du fikk sprøyten. 

Mellomblødninger er ikke uvanlig etter den første p-sprøyten. Etterhvert mister de fleste mensen. 

Både mellomblødningene og det at du føler deg hormonell er mest sannsynlig bivirkninger fra p-sprøyten. Vedvarer blødningene kan det hjelpe å sette neste sprøyte litt tidligere enn etter tre måneder. Ta kontakt med lege din dersom det er aktuelt. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet