Hopp til hovedinnholdet

Lei av å gni klitoris. Har dere noen forslag til hva jeg kan gjøre? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Først vil jeg bare si at jeg elsker denne siden og den hjelper meg mye. Jeg har onanert v å gni klitoris lenge nå, men begynner å bli litt lei av å bare ligge i senga og ta fingren på klitten og gni, har dere noen forslag til hva jeg kan gjøre? Jeg har lenge hatt lyst til å fingre, men jeg er redd for at fingrene skal sitte fast eller at det skal gjøre vondt. Hva kan jeg gjøre? Idag skulle jeg prøve å fingre og jeg tok fingren liksom litt inn, men bare sånn at fingertuppen var inni fordi jeg ikke turte lenger, jeg har så lyst fordi det var veldig deilig! Og jeg lurer på om det er farlig å fingre flere ganger om dagen? Håper på svar så fort som mulig, elsker dere❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no Så fint at du liker siden vår.
 
Så bra at du vil utforske kjønnet ditt! Da blir du enda bedre kjent med det og hva du kan gjøre for å få gode følelser. 
 
Fingrene vil ikke sitte fast. Hvis det er blir vondt er det fordi du ikke er ordentlig seksuelt tent. Da er skjeden tørr og trang. Når du er seksuelt tent er skjeden våt og utvidet og fingring kan gi gode følelser. 
 
Kvinnens indre kjønnsorganer består av forlengelsen av klitoris-tuppen som går videre inn i kroppen i to ca 8 - 12 cm lange "ben", og omgir/omslutter skjedeveggen fra yttersiden. Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. De to "benene" hviler på hver sin side av underlivet, begravd under kjønnsleppene. Inni hvert "ben" er det svamplegemer som fylles med blod og svulmer opp når jenta er seksuelt tent. I området mellom de indre kjønnsleppene, finnes i tillegg to ekstra svamplegemer som omkranser skjedeåpningen og urinrørsåpningen.
 
Ytterste del av skjeden kan altså stimuleres slik at det føles godt. Fingre i skjeden samtidig som man stimulerer den ytre delen av klitoris, kan gi orgasme som "forplanter" seg fra den ytre delen av klitoris til de indre benene av klitoris, eller at g-punktet stimuleres, slik at man kan få skjedeorgasme.
Aktiv bruk av bekkenbunns musklene øker trykket i skjeden og orgasmen kan komme lettere. For å få bedre kontroll på bekkenbunns musklene og samtidig øke nytelsen, kan du øve deg på å stramme/slappe av i disse; For å "finne” musklene kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke disse aktivt når du onanerer. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.
 
Det er ikke farlig å fingre/onanere flere ganger hver dag. Det er det mange som gjør. Så lenge det ikke gå ut over andre ting som lekser, være med familie og venner, trening eller andre ting du burde gjøre, kan du fint onanere flere ganger hver dag. 
 
Fortsett å nyte og utforske kjønnet ditt. Da blir du trygg på deg selv og hvilke berøringer og stimuli du nyter. Da får du et godt seksuelt selvbilde. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse