Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil stå i mål fast, men treneren min vil at jeg skal bytte posisjon

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spiller for et fotballag der jeg blir satt på en posisjon jeg ikke liker. Jeg vil stå keeper fast men treneren min vil ikke "støtte" meg i det. Keeper er en posisjon jeg elsker, men det er ikke så lett når jeg aldri får stå i mål. Hun lover meg keepertrening i hele tiden, men det skjer aldri.Jeg er lei, og føler at jeg ikke vil spille fotball mer. Jeg kan ikke si noe til treneren min fordi vi har allerede en keeper og jeg vil ikke ta noe fra hun. Burde jeg bytte lag? Har du tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Treneren din ser sikkert noe i deg i en annen posisjon enn i mål, og prøver å påvirke deg til å spille der. Det er ofte slik at trenere prøver å plassere spillere der de best kan komme til sin rett. Det er også ganske vanlig at man rullerer på posisjoner i såpass ung alder, at man skal beherske flere posisjoner og faser av spillet. 

Samtidig virker du veldig gira på å stå i mål, og det er ofte lurt å ta hensyn til spillernes ønsker om det er noe de er virkelig opptatt av. Keeper er også ofte en utsatt posisjon, det er ikke så mange som har lyst å stå i mål tradisjonelt sett. 

Angående keepertrening kan du alltids gå sammen med den andre keeperen på laget ditt og prøve å ordne slik at dere kjører egne økter i.l.a. treningene? Det er ikke alltid treneren får tid til å rekke over både lagøvelsene og individuelle økter i løpet av en trening. Det finnes massevis av artige øvelser på nettet. Søk på Youtube og fotballforbundet har en egen øvelsesbank. 

Jeg ville tatt opp hvor sterkt du føler for dette med treneren din. Kanskje kan dere stå annenhver kamp, og spille ute i den andre halvparten? Om treneren ikke vil inngå noe som helst kompromiss kan du ta en vurdering på hva du ønsker å gjøre, og hva det er som betyr mest for deg. Snakk med foreldrene dine og forklar hva du føler, kanskje de har noen gode råd? 

Lykke til videre, håper du føler du har fått noen gode tips.

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proffdrømmen

Mange drømmer om å bli fotballproff

Tusenvis drømmer om å bli fotballproff, noen klarer det. Hva er deres hemmelighet til suksess? Når alt kommer til alt er det hardt arbeid eller talent som er avgjørende? Vår ungdomsjournalist, Erik, har skrevet om hva som er viktig for en som ønsker å bli profesjonell fotballspiller.

av Erik, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett