Hopp til hovedinnholdet

Koste med en gutt som runket seg selv og fingret meg, uten at vi hadde sex. Begynte med p-piller noen dager senere. Har ikke fått mensen enda. Kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og en gutt koste med hverandre. Han runket seg selv og fingret meg, men vi hadde ikke sex. Jeg gikk ikke på p-piller da, men begynte på dem for noen få dager siden. Jeg har ikke regelmessig mens, så er ikke sikker på når jeg hadde menstruasjon sist. Jeg har ikke fått mens etter dette enda, og siden jeg begynte på p-piller for noen dager siden blir vell mensen utsatt til jeg kommer til sukkerpillene? Burde jeg bekymre meg for om jeg er gravid? Hilsen bekymret jente, 16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år!

Så fint at du skriver til oss!

Så lenge dere ikke har hatt samleie, er det ingen fare for at du kan ha blitt gravid.

Det at du ikke har fått mensen, kan skyldes at du vanligvis har uregelmessig mens, kombinert med at du har startet på p-piller utenom mensen.

Begynner man med p-piller på 1.eller 2.dag i mensen, er man beskyttet mot graviditet fra første pille.

Dersom man begynner med p-pillene på et annet tidspunkt i mensperioden, er man beskyttet fra 8.dag etter at du startet med p-piller. I disse dagene må man derfor bruke kondom eller unngå sex.

Du kan fortette med p-pillen som vanlig. Du vil mest sannsynlig få mensen når du tar de hvite pillene. Du vil også få en mer regelmessig mens nå når du har begynt med p-piller.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet