Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 17 som bruker p-piller og nettopp har fått meg kjæreste. Nå som jeg har tatt en pause/sukkerpiller har jeg mensen, men ikke like kraftig som før. Begynte å blø litt smått før jeg tok pause noe som har skjedd før når jeg har hoppet over for lenge. Men det svir av og til når jeg tisser. Jeg har vært veldig nøye med p-pillene og ikke hoppet over noen, men jeg er konstant redd for at jeg er gravid. Kan det være at jeg er gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 17 som går på p-piller. Har nettop fått meg kjæreste og har utsatt mensen ganske lenge nå. Nå som jeg har tatt en pause på sukkerpiller har jeg mensen, men ikke like kraftig som før.. begynte å blø litt smått før jeg tok pause noe som har skjedd før når jeg har hoppet over for lenge, men det svir av og til når jeg tisser. Jeg har vært veldig nøye med p-pillene og ikke hoppet over noen, men jeg er konstant redd for at jeg er gravid. Kan det være at jeg er gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tar man p-pillene som man skal er faren for å bli gravid veldig liten. Det at du startet å blø før pausen er, som du er inne på, normalt når man utsetter mensen. At mensen er mindre enn vanlig er ikke uvanlig når man bruker p-piller.

Det at det av og til svir når du tisser er heller et tegn på at du kan ha en begynnende urinveisinfeksjon. I så fall bør du ta en urinprøve og levere inn til legen din om det fortsetter å svi når du tisser. Tror faren for graviditet er svært liten. Er du fortsatt urolig kan du vurdere å ta en gravitest.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva er en vanlig grunn til redningsaksjoner i fjellet?