Hopp til hovedinnholdet

Vi har fått utslett etter bading i jakuzi, hva gjør vi?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg og vennene mine har badet i jakuzi. Alle har fått røde prikker som svir og klør. (Detektiv Er ikke vannkopper) hvordan forsvinner di fortest mulig? Vi skal noe viktig og ingen av oss har lyst å se ut som tomater i ansiktet. Har du noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Det kan være flere årsaker til prikkene dere har fått etter å ha badet i jakuzi, derfor vil det også være forskjellige råd å gi. Det er nemlig ikke mulig å gi noen diagnose uten at dere blir undersøkt.

Jeg anbefaler dere derfor å få en undersøkelse hos fastlegen, eller skolelegen. Dere kan evt. ta en prat med helsesøster på skolen for å høre om hun/han har gode tips å komme med.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse