Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten har hatt sex rett etter mensen med kondom hver gang. Nå har jeg symptomer på graviditet - kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjærasten har hatt sex en del ganger rett etter jeg hadde mensen og vi har brukt kondomer kvar gang. Etter kvar gang sjekket vi at kondomen hadde ikke sprekket. Jeg har no kommet i mensen tiden men jeg blør veldig lite, men har vondt i magen som jeg har hatt alle gangene før menstruasjon. Brystene mine har vokst veldig mye og jeg er ofte veldig kvalm, og er alltid småkvalm etter jeg har spist. I de siste vekene har jeg hatt ekstreme humørsvinginger. Kan det hende at jeg er gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Har dere brukt kondom hele tiden under samleie og det ikke har sprukket eller glidd av er sjansen liten for graviditet. Det må komme sædceller opp i skjeden din for at du skal kunne bli gravid. Men det du beskriver er vanlige symptomer på graviditet. Jeg råder deg derfor til å ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet